Belföld

Alföldi Róbert 60 milliós kártérítési pert indított

Alföldi Róbert színművész 60 millió forint megfizetésére kéri kötelezni a Villám című színes magazin kiadóját - közölte a művész jogi képviselője az MTI-vel.

“Álláspontom szerint a lap egyik augusztusi írása súlyosan sérti ügyfelem személyiségi jogait, amikor valótlanul állítja róla, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanáraként arra használja fel helyzetét, hogy tanítványaival szerelmi viszonyt folytasson” – fejtette ki Mester Csaba. Mindez hamis színben tünteti fel a népszerű színművészt, rendezőt. Sérti jó hírnevét, becsületét, emberi méltóságát és magánéletét – tette hozzá.

Alföldi Róbert 30 millió forintos kártérítés és 30 millió forint, az állam javára megfizetendő közérdekű bírság megfizetésére kéri kötelezni a magazin kiadóját, továbbá elégtételként a lap egy számának elmaradását is kéri – mondta az ügyvéd.

“Amennyiben kedvező döntés születik, ügyfelem humanitárius célokra ajánlja fel a megítélt kártérítést” – tette hozzá. “A bírósági gyakorlatban szokatlanul súlyos kereseti kérelmekkel az a célunk, hogy a bíróságok végre a jelenleginél hathatósabb eszközökkel próbáljanak gátat szabni az olyan bulvárújságírásnak, amely az üzleti szempontok egyoldalú érvényesítése során a személyiségi jogsértésektől sem riad vissza” – hangsúlyozta Mester Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik