Belföld

Leálltak a Danone oroszországi tárgyalásai

Danone bejelentette, hogy leálltak azok az együttműködésről folytatott tárgyalások, amelyeket az orosz üdítőital- és tejtermékgyártó Wimm-Bill-Dann vállalattal folytattak.

“Az ok egyszerű: nem tudtunk dűlőre jutni az üzlet feltételeit illetően” – nyilatkozta a francia társaság szóvivője, hozzátéve, hogy a tárgyalások leállítása a Danone és a WBD meghatározó tulajdonosainak együttes döntése volt. Ezt az állítást a Danone nyilatkozatban is megerősítette, ami azért fontos, mert a Financial Times – az ügylethez közel álló forrásra hivatkozva – azt közölte, hogy a két éve húzódó tárgyalásoknak az orosz piacra törekvő Danone ismételt érdeklődése ellenére a WBD részvényesei vetettek véget.

A lépésnek így semmi kapcsolata sincs a külföldi befektetők körében a YUKOS elleni fellépés kiváltotta elbizonytalanodásnak. A Danone jelenleg a WBD részvényeinek 7,2 százalékát birtokolja; a cég 2002-es bevétele 825 millió dollár, nettó profitja 36 millió dollár volt. A Danone árfolyama ma délelőtt 0,16 százalékkal 127,2 euróra emelkedett, miközben az ágazati index értéke gyakorlatilag változatlan maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik