Belföld

Japán büntetővámot szabott ki az Egyesült Államokra

admin
admin

2003. 11. 21. 17:47

Japán megtorlásként harminc százalékkal megemeli az amerikai acélipari termékekre kivetett importvámot, amennyiben az Egyesült Államok nem vonja vissza a WTO által is jogtalannak ítélt saját acélipari importvámjait.

Az acélipari termékek mellett Japán más, az Egyesült Államokból származó cikkekre, például bőr- és ruházati termékekre is öt százalékkal magasabb importvámot vet majd ki.

Amennyiben az Egyesült Államok november végéig nem vonja vissza importvám rendelkezéseit, Japán hivatalosan értesíti a Kereskedelmi Világszervezetet megtorló lépéseiről. Az intézkedés a bejelentést követő harminc nap után léphet életbe.

Az ellenintézkedések értéke évi 10,7 milliárd jenre becsülhető, ami közel ellentételezi a Japán által az amerikai acélimport miatt elszenvedett hátrányt. A japán kormány a jövő héten véglegesíti az intézkedési tervet. Az EU már bejelentette az idei év végig 2,2 milliárd dollár értékben tervezett büntető ellenintézkedéseit.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.