Belföld

Januártól szűkül a Sulinet Expressz kínálata

Szűkítené a Sulinet Expressz program adókedvezményt adó termékkörét januártól a kormányzat. Leginkább a számítógéphez szorosan nem köthető termékek kerülhetnek ki az akcióból, de egyelőre nincs végleges lista - olvasható a Világgazdaságban.

Januártól már kevesebb termék után lehet igénybe venni a Sulinet Expressz program adókedvezményét. Legalábbis ezt célozza az a módosító indítvány, melyet a költségvetési bizottság nyújtott be a 2004-es büdzsé tervezetéhez. Úgy tudjuk, hogy a kérdésben már a kormányzat is megállapodott, az MSZP-frakció illetékesei kedden megegyeztek az oktatási tárca vezetőivel.

Maga a javaslat szűkszavú, annyit irányoz elő, hogy jövőre 2,35 milliárd forinttal emelkedjék az szja-bevétel a sulinetes szja-kedvezmény részleges megvonásával. Arról nem szól az indítvány, hogy pontosan mely termékek esnek ki a kedvezményezetti körből, hiszen ennek eldöntése a szakminisztériumok feladata lesz. Mindenesetre a koalíciós képviselők célja az: csak a kimondottan a számítógépekhez kapcsolódó termékek maradjanak a kedvezményezetti körben. Az akciós körből való kikerülésre az úgynevezett „egyéb termékek” besorolású árucikkek a legesélyesebbek – noha egyelőre senki sem kívánt a részletekről nyilatkozni. Mindenesetre e kategóriába tartoznak például a digitális fényképezőgépek, nyomtatók, vagy a pendrive-ok is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik