Belföld

5 millárdot szán az anyabank a K&H Equities ügyeire

A KBC Bank & Insurance Group csütörtökön közzétett jelentése szerint 20 millió eurót különített el mérlegében a K&H Equities Rt.-nél felmerült problémák kezelésére - olvasható a Napi Gazdaságban.

A jelentésben közölt 20 millió euró 5,16 milliárd forintnak felel meg. A magyar rendőrség a keletkezett kár értékét 12 milliárd forintra becsüli.

Az első kilenc hónapban a K&H Bank Rt. 23 millió euróval járult hozzá a KBC bankrészlegének nettó nyereségéhez. Ez az egy évvel korábbi azonos időszakhoz viszonyítva jelentős javulást jelez, ami annak köszönhető, hogy a bevételek rohamléptékben bővültek, ugyanakkor a költségek csak minimálisan emelkedtek.

A biztosítások értékesítése 2 millió euróval, az egy évvel korábbival megegyező tétellel emelte a biztosítási üzletág nettó nyereségét. A csoport általában elégedett a közép-kelet-európai teljesítményével, mivel sikerült fenntartani a bevételek növekedését és alacsonyan tartani a költségeket, valamint a kockázati tartalékokat. Kivétel ezalól a lengyel piac, ahol az eredmények kiábrándítóak, mivel alaposan – 155 millió euróval
– meg kellett növelni a Kredyt Bank minősített hitelekre képzett tartalékát.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik