Belföld

Romániában nem lesz 66 százalékos távközlési tarifaemelés

A román távközlési felügyelet szerdán visszautasította az ország vezetékes telefontársasága, a Romtelecom 66 százalékos havidíj-emelési kérelmét, melyet az a jövő év elejétől szeretett volna érvényesíteni.

A többségében a görög Hellenic Telecom által tulajdonolt Romtelecom a törvényi előírásoknak megfelelően kérte tervezett lépésének jóváhagyását a hatóságtól – írja a Dow Jones amerikai hírügynökség. Utóbbi azzal vetette el ezt, hogy egy monopolhelyzetben lévő társaság esetében nem indokolt a tiszta bevételek ilyen nagy arányú növekedése, ezért a maga részéről 10 százalékos emelést hagy jóvá. Ezt is ahhoz a feltételhez köti, hogy a társaságnak könnyíteni kell más szolgáltatók számára a hozzáférést hálózatához, s nemzetközi beszélgetéseinek tarifáit egyidejűleg legalább 10 százalékkal kell mérsékelnie.


A Romtelecom korábban arra panaszkodott, hogy a jelenlegi, Európa szerte a legalacsonyabb távbeszélési díjak mellett veszteséget fog halmozni. Az év első felében bevételei csaknem 19 százalékkal csökkentek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik