Belföld

A hétvégén már közvetlenül repülhetünk Londonba fapadossal

A remények szerint a hétvégén már közvetlenül indíthatja londoni járatát az olcsó tarifájú légitársaság, a SkyEurope Airlines Budapestről, miután a héten megszerezte a legfontosabb engedélyeket - mondta Borsos György, a cég projekt menedzsere csütörtökön az MTI-nek.

A SkyEurope a hét első felében megkapta a tevékenységi engedélyét, az ehhez tartozó légi alkalmassági bizonyítványt és a végleges lajstrombavételt.

Borsos György elmondta: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a különböző légi egyezmények alapján kijelölte a légitársaságot a külföldi hatóságok felé. Hozzátette: jelenleg a hatóságok visszaigazolására várnak.

A légitársaság gépeinek jelenleg 20 percre meg kell állniuk Pozsonyban, mert korábban nem rendelkeztek a Budapest-London, illetve Budapest-Párizs útvonal repüléséhez szükséges összes magyar hatósági engedéllyel. A SkyEurope szlovák érdekeltségének ugyanakkor megvan a Budapest-Pozsony, illetve a Pozsony-London, Pozsony-Párizs útvonal repüléséhez szükséges hatósági engedélye.

A SkyEurope Londonba és Párizsba indít járatokat. Borsos György szavai szerint december 15-től már Milánóba és Zürichbe is szállít utasokat, jövő tavasztól pedig beindulhatnak a horvát járatok is.

A légitársaság korábbi közlése szerint az idén, a második félévben hozták létre budapesti központot. A légitársaság éves szinten legalább 200 ezer utasra számít Magyarországon. A légitársaság befektetői magyar és szlovák magánszemélyek, illetve a budapesti székhelyű Euroventures alapok, amelyek mögött az EBRD, az ABN-Amro Bank és EU-források állnak. A társaságnak
Budapesten kívül Pozsonyban és Kassán van központja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik