Belföld

Az FHB eurókötvény-programot indít

admin

2003. 11. 20. 10:59

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. ismét kilép a nemzetközi piacra. A bank már aláírta a szerződést a hároméves, 1 milliárd eurós EMTN (European Medium Term Note) eurókötvény-programról a főszervező Dresdner Kleinwort Wasserstein (DKW) pénzintézettel - mondta Bozzai Rita, az FHB igazgatója az MTI-ECO-nak.

A most aláírt programot a luxemburgi tőzsde fogadta be, ott lehet feltölteni sorozatokkal. Többféle futamidejű, de zömmel 5-10 éves lejáratú, fix kamatozású papírok kibocsátását tervezik. Az FHB forintban jut majd a forrásokhoz.

Az FHB az idén júliusban már megjelent a nemzetközi piacon egy 75 millió eurós kötvénycsomaggal. A 10 éves futamidejű, 5,08 százalékos fix kuponú eurokötvényeket 100 százalékon bocsátották ki, az Eurolibor + 95 bázispontos hozamfelár mintegy 65 bázisponttal haladta meg a magyar állam hasonló futamidejű eurokötvényének a hozamát. A kibocsátásra strukturált finanszírozási módszerrel került sor, a kibocsátás főszervezője akkor is a DKW volt. Az első
nemzetközi kibocsátásra a bank tervei szerint még az idén sor kerül.

Az FHB már jól ismert a nemzetközi befektetők körében, amit mutat, hogy a bank napokban zárult részleges privatizációja során a zárt körben kibocsátott részvények 67 – s az összes értékesített 29 – százalékát külföldi intézményi befektetők jegyezték le. Az FHB részvényeit várhatóan november 24-én vezetik be a tőzsdére.

Az FHB november 19-én 13 milliárd forint névértékű, ötéves futamidejű jelzáloglevelet hozott forgalomba zárt körben, a havonta szokásos nyilvános kibocsátás helyett. Bozzai elmondta: a belföldi piac szűkülése valamint az
állampapírok magas hozama és a hozamok volatilitása miatt
választották a zártkörű elhelyezést.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.