Belföld

Az ügyészség szerint indokolatlan az új Schlecht-nyomozás

admin
admin

2003. 11. 18. 07:58

Az előterjesztés részletes indoklását kérve visszaküldte a Fővárosi Főügyészség a BRFK indítványát, amelyben a Schlecht-ügy korábban bűncselekmény hiányában megszüntetett nyomozásának újbóli elrendelését kezdeményezték - olvasható a Népszabadságban.

Schlecht Csaba ellen csődbűntett és adócsalás miatt folyt eljárás a ’90-es évek közepén önmagát lopott útlevéllel igazoló ismeretlen vevőnek eladott, nem egy esetben adóságokkal terhelt 13 Fidesz közelinek tartott cég kapcsán. A BRFK az után vette elő a Schlecht-aktákat, hogy az akkori események egyik főszereplője, Weisz József a Népszabadságban elmondta: 1995-ben ő faxolta el Tasnádi Zsolt vállalkozónak Kaya Ibrahim és Josip Tot útlevelének fotokópiáit. Az iratokból a BRFK arra a következetésre jutott, hogy Weisz állításainak tisztázására a nyomozás ismételt elrendelése esetén van lehetőség.

A Fővárosi Főügyészség részletesebb jogi és szakmai érveket vár, hogy miért tartja indokoltnak a nyomozó hatóság az eljárás újbóli elrendelését: ha a rendőrség meggyőzőbb érvekkel terjeszti elő javaslatát, a főügyészség nem zárkózik el a kérés teljesítésétől, ami ez esetben nem a nyomozás elrendelését jelenti, hanem azt, hogy továbbítja az ügyet a nyomozási bírónak. A nyomozás elrendeléséről vagy megtagadásáról ugyanis már csak a nyomozási bíró dönthet.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.