Belföld

Szélessávú internet az önkormányzatoknak

A Matáv Rt. is részt vesz a Talentis Programban, s ennek első lépcsőjeként széles sávú internet elérést épít ki az önkormányzatok számára a Zsámbéki medencében - közölte a társaság kedden.

A közlemény szerint az erről szóló szerződést kedden írta alá a Matáv, a Talentis Programiroda Kht., valamint a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht.. A megállapodás alapján a felek célja a Zsámbéki-medence infokommunikációs fejlesztése, s a Matáv stratégiai partnerként kidolgozza a Zsámbéki-medence térségére vonatkozó infokommunikációs fejlesztési tervét. E terv tartalmazza többek között az infrastruktúrára vonatkozó elképzeléseket, a fejlesztés módját és ütemezését, valamint egy költségtervet a komplex fejlesztés megvalósítására.


A térség teljes informatikai fejlesztése jelentős anyagi források bevonását teszi majd szükségessé, mivel a teljes beruházás várhatóan milliárdos nagyságrendű lesz. A pénzt a térségfejlesztő kht. és a programiroda a Zsámbéki-medence önkormányzataival – Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Csabdi, Etyek, Herceghalom, Mány, Óbarok, Páty, Perbál, Telki, Tök, Zsámbék – közösen benyújtott nemzetközi pályázatok útján teremt majd elő. A Talentis Program megvalósítására tervezett 20 év alatt a térség magas színvonalú fejlesztése, egyebek mellett a Campus, az Innovációs Központ és a Technológiai Park létrehozása a cél.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik