Belföld

A novemberi KEK-csúcson írják alá a PKN-Mol szerződést?

Nem hivatalos értesülések szerint november 20-án Varsóban, a Közép-európai Kezdeményezés miniszterelnöki csúcstalálkozója keretében írják alá a lengyel PKN Orlen és a magyar Mol Rt. tervezett fúziójáról szóló szándéklevelet.

A november 19-21. között tartandó KEK-csúcson a tagországok miniszterelnökei mellett részt vesznek a gazdasági miniszterek vagy a tárcák magas rangú illetékesei is. A Medgyessy Péter miniszterelnök vezette magyar küldöttségben helyet kap Csillag István gazdasági és közlekedési, valamint Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere is.

Medgyessy csütörtökön délelőtt kétoldalú tárgyalást folytat Leszek Miller kormányfővel, majd plenáris tárgyalás következik, melynek végeztével a két illetékes tárcavezető aláírja az esedékes kétéves kulturális együttműködési megállapodást. Nem hivatalos értesülések szerint ez alkalommal kerül sor a PKN Orlen és a Mol Rt. fúziójára vonatkozó szándéklevél aláírására is.

Krzysztof Mikolajczyk, a PKN Orlen szóvivője az MTI
érdeklődésére kedden csupán annyit közölt, hogy “valamilyen dokumentumot aláírnak” a két olajvállalat együttműködése tárgyában. Nagyon valószínű – fűzte hozzá -, hogy ez a tervezett fúzióra vonatkozó szándéklevél lesz. Daria Kulinska, a Mol regionális szóvivője az MTI-nek nyilatkozva sem nem erősítette meg, sem nem cáfolta a szándéklevél aláírásáról szóló nem hivatalos értesülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik