Belföld

K&H: nem számolják fel sem a brókercéget, sem a bankot

A sajtóban megjelent feltételezésekkel szemben sem a K&H Bankot, sem annak brókercégét nem számolják fel - állítja az a közlemény, amit a K&H Bank kommunikációs igazgatósága adott ki.

A közlemény szerint ez év októbere óta működik a K&H Equities által a jogos ügyfélkövetelések megállapítására felállított bizottság. Ez a testület folyamatosan az egyes ügyfelekkel egyeztetve vizsgálja meg a korábbi számlaegyeztetések eredményét és határozza meg ez alapján az Equities által jogos ügyfélkövetelésnek tartott összeget. A brókercég az ügyfelek jogos követeléseit, az összeg nagyságától függetlenül maradéktalanul teljesíti. A bank közleménye szerint senki nem kezdeményezett felszámolási eljárást a K&H Equities, vagy annak magyar tulajdonosa, a K&H Bank ellen.


A K&H Bank továbbra is stabil, az ügyfelek kiszolgálása töretlen – szögezi le a hitelintézet dokumentuma. Mindemellett a közlemény megállapítja: fontos tudni, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a felszámolási eljárás kezdeményezése nem jelenti azt, hogy a bíróság azt meg is ítéli. A bizottság elsőként az egyértelmű ügyekkel kezdte munkáját, és azóta is folyamatosan működik. Az egyes ügyfeleket érintő döntések meghozatalához nem várja meg, hogy a jogos követelések megállapítása minden érintett esetében megtörténjen.


Egyes esetekben pedig a követelések jogosságáról, illetve azok mértékéről csak a büntetőeljárás lezárását követően tud majd nyilatkozni. A felállított bizottság célja, hogy minden ügyfél esetében az ügyfél igényét a lehető legalaposabban és legpontosabban áttekintse, minden dokumentumot és rendelkezésre álló információt megvizsgáljon ahhoz, hogy meghozza döntését. A jogos követelések megállapításának elkezdése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a brókercég megkezdte volna a kifizetéseket – áll a közleményben.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!