Belföld

Nyárig vár a Vertical

A korábban befektetett pénze legfeljebb harmadához juthat hozzá a Vertical-Invest 851 károsultja, legkorábban jövő nyárig. Szombati közgyűlésén Budapest-centrikussá vált a szövetkezet - olvasható a Napi Gazdaságban.

Új vezetőség irányítja szombattól a Vertical-Invest Ingatlanszövetkezetet. Az igen kalandos úton összehívott rendkívüli közgyűlés előtt élesen kirajzolódtak az ellentétek a szeptember 8-i, a régi vezetőket leváltó közgyűlést összehívó szegedi és a plénumon beválasztott budapesti vezetők között. A közgyűlést eredetileg Remete Julianna elnök hívta össze, ám ezt követően a fővárosi többségű felügyelőbizottság felfüggesztette az igazgatóság munkáját és saját maga hívta össze a közgyűlést – 1 órával az eredetileg tervezett időpont előtt.

A plénum hangulatát megalapozta annak a hírnek a nyilvánosságra kerülése, mely szerint Remete Julianna, aki elnökké választása előtt a Vertical szegedi irodáját vezette, augusztus első napjaiban – akkor, amikor a tagság döntő többsége már a lejárt követeléseihez sem juthatott hozzá – saját hatáskörében lejárat előtt visszaváltotta célrészjegyét, azaz ő már csak az 1000 forintos tagi részjegy kapcsán számítható károsultnak. Alföldi Györgyi, a felügyelőbizottság elnöke emellett azt is Remete Julianna hibájául rótta fel, hogy a szövetkezet kis híján elmulasztotta megtámadni a Pinty utcai telek tulajdonváltozásának bejegyzési határozatát. Azt is bírálták, hogy a szeptember eleje óta eltelt több mint két hónap alatt sem állt helyre a szövetkezet könyvelése.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik