Belföld

Nyárig vár a Vertical

admin
admin

2003. 11. 17. 10:04

A korábban befektetett pénze legfeljebb harmadához juthat hozzá a Vertical-Invest 851 károsultja, legkorábban jövő nyárig. Szombati közgyűlésén Budapest-centrikussá vált a szövetkezet - olvasható a Napi Gazdaságban.

Új vezetőség irányítja szombattól a Vertical-Invest Ingatlanszövetkezetet. Az igen kalandos úton összehívott rendkívüli közgyűlés előtt élesen kirajzolódtak az ellentétek a szeptember 8-i, a régi vezetőket leváltó közgyűlést összehívó szegedi és a plénumon beválasztott budapesti vezetők között. A közgyűlést eredetileg Remete Julianna elnök hívta össze, ám ezt követően a fővárosi többségű felügyelőbizottság felfüggesztette az igazgatóság munkáját és saját maga hívta össze a közgyűlést – 1 órával az eredetileg tervezett időpont előtt.

A plénum hangulatát megalapozta annak a hírnek a nyilvánosságra kerülése, mely szerint Remete Julianna, aki elnökké választása előtt a Vertical szegedi irodáját vezette, augusztus első napjaiban – akkor, amikor a tagság döntő többsége már a lejárt követeléseihez sem juthatott hozzá – saját hatáskörében lejárat előtt visszaváltotta célrészjegyét, azaz ő már csak az 1000 forintos tagi részjegy kapcsán számítható károsultnak. Alföldi Györgyi, a felügyelőbizottság elnöke emellett azt is Remete Julianna hibájául rótta fel, hogy a szövetkezet kis híján elmulasztotta megtámadni a Pinty utcai telek tulajdonváltozásának bejegyzési határozatát. Azt is bírálták, hogy a szeptember eleje óta eltelt több mint két hónap alatt sem állt helyre a szövetkezet könyvelése.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.