Belföld

Tizenöt halott a Queen Mary 2 óceánjáró megtekintésekor

Tizenöt ember életét vesztette szombaton, amikor a franciaországi Saint Nazaire dokkjában lévő Queen Mary 2 óceánjárón összedőlt egy zsúfolt átjáró lépcső - közölte a francia rendőrségre hivatkozva a párizsi Le Monde. (A BBC 16 halálos áldozatról tud.) A balesetben 32 másik személy megsérült, közülük sok állapota súlyos - jelentették a hírügynökségek. Az áldozatok a hajót építő munkások családtagjai, akik engedélyt kaptak az óceánjáró megtekintésére. A BBC szerint Jacques Chirac francia köztársasági elnök is felkeresi a tragédia színhelyét.

A baleset körülményeiről annyit tudni, hogy a szárazdokk széléről a hajóra vezető átjáró lépcső omlott össze, amelyen legalább harmincan tartózkodtak. A helyszínre mintegy 90 tűzoltó és mentőmunkás vonult ki.

A szerencsétlenség négy nappal azután következett be, hogy véget ért az építésének utolsó szakaszába jutott óceánjáró második tengeri próbaútja. A Queen Mary 2-n, a világ legnagyobb óceánjáró luxushajóján most végzik az utolsó simításokat, és a tervek szerint jövő januárban keresztelnék meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik