Belföld

Demecseri választás – a Hír Tv szerint ők nem zaklattak senkit

Több bejelentés érkezett vasárnap délelőtt a demecseri megismételt időközi polgármester-választás első óráiban a helyi választási bizottsághoz, miszerint zaklatják a szavazókat a településen - közölte az MTI-vel Gyimesi Józsefné, a szabolcsi város megbízott jegyzője. "A bizottság az ügyek érintettjeinek meghallgatásával megkezdte a vizsgálatot a bejelentésekkel kapcsolatban" - mondta a választás törvényességét felügyelő szakember.

A bejelentések egyik érintettjének, a Hír Televízió stábjának a vezetője, Vitézy László rendező az MTI-nek nyilatkozva a leghatározottabban visszautasította azokat az állításokat, hogy kérdésekkel zaklatnák a demecseri szavazókat.

Hangoztatta, minden alapot nélkülöző rágalomnak tartják a bejelentést, miszerint olyan kérdést tettek volna fel a voksolóknak, hogy “milyen ajándékot kaptak” és “tudják-e, hogy a jelölt cigány”. Hozzátette: úgy vélik, a bejelentéssel a televíziós stáb munkáját igyekeznek megzavarni egyesek, hiszen a megindult vizsgálat miatt vasárnap délelőtt másfél órán át nem tudtak forgatni a demecseri választáson.

A másik megnevezett, Papcsák Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője ugyancsak visszautasította az MTI-nek nyilatkozva a zaklatás vádját, s hangsúlyozta: rokonainál tartózkodik Demecserben, a reggeli órákban még az utcára sem ment ki, így aligha fenyegethetett bárkit is. A képviselő rágalomnak nevezte azt az állítást is, hogy arra akart rábírni szavazókat, ne menjenek el voksolni.

A megismételt választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság rendelte el különböző kampány-szabálysértések miatt Demecserben. A 3379 szavazó vasárnap este 19 óráig egy polgármester-jelöltre adhatja le voksát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik