Belföld

Demecseri választás – elutasított beadványok

Hat beadvány érkezett vasárnap napközben a megismételt demecseri időközi polgármester-választással kapcsolatban a helyi választási bizottsághoz, amely az összes kifogást elutasította - tájékoztatta Peres István Gábor, a testület tagja az MTI-t.

“A bizottság formai okokra hivatkozva utasította el a beadványokat, a döntés ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottságnál lehet jogorvoslatot kérni” – mondta a bizottsági tag.

A bejelentések egyik érintettjének, a Hír Televízió stábjának a vezetője, Vitézy László rendező az MTI-nek nyilatkozva a leghatározottabban visszautasította azokat az állításokat, hogy kérdésekkel zaklatnák a demecseri szavazókat.

A másik megnevezett, Papcsák Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője ugyancsak visszautasította az MTI-nek nyilatkozva a zaklatás vádját, s hangsúlyozta: rokonainál tartózkodik Demecserben, a reggeli órákban még az utcára sem ment ki, így aligha fenyegethetett bárkit is. A képviselő rágalomnak nevezte azt az állítást is, hogy arra akart rábírni szavazókat, ne menjenek el voksolni.

A 3379 szavazó vasárnap este 19 óráig egy polgármester-jelöltre adhatja le voksát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik