Belföld

Minél jobban ismerünk valakit, annál többet adhatunk neki…

…és annál inkább tudjuk, mire van éppen a legnagyobb szüksége. Nem mindegy, hogy az első lakását vásárolja vagy már építkezik, az első munkahelyére készül vagy családalapításon gondolkodik. Valamit mindenki tervez. A megvalósításhoz nyújtunk segítséget egy új megoldással:

CREDIT SUISSE PÉNZÜGYI TERVEZÉS

Olyan személyre szabott, rugalmasan módosítható portfoliót ajánlunk Önnek (önkéntes- és magánnyugdíjpénztár, egészségpénztár, élet-, baleset- és egészségbiztosítás, befektetési alapok), amellyel lehetősége nyílik családja jövőbeli anyagi helyzetének tudatos alakítására, a kijelölt céloknak megfelelően.

A szolgáltatás keretében „pillanatfelvétel” készül Ön, illetve családja anyagi helyzetéről, melyet több szempontból is megvizsgálunk. A felmérés eredményeként személyre szabott tanulmány készül.

Nyugdíjtervezés

A nyugdíjas években jelentkező jövedelemszükséglet meghatározásakor a család jelenlegi életszínvonalából indulunk ki. Ennek alapján – felhasználva az Ön jövőre vonatkozó személyes elképzeléseit – meghatározzuk időskori jövedelemszükségletét és kiszámítjuk, milyen mértékű folyamatos megtakarítás szükséges ahhoz, hogy nyugdíjas éveit az elképzelt életszínvonalon gondtalanul élvezhesse.

Kockázatelemzés

A pénzügyi tervezés szerves részeként bemutatjuk, hogy egy drasztikusan megváltozott élethelyzetben beálló jövedelemkiesés kapcsán milyen típusú és mértékű anyagi forrásokra támaszkodhat a család.

Kiszámítjuk azt a tőkeszükségletet, amely elegendőnek bizonyulhat a kritikus időszak pénzügyi értelemben vett átvészeléséhez anélkül, hogy a megszokott életszínvonalban megrendítő törés következne be.

Az elemzések rendszeres időközönkénti megismétlésével a változó élethelyzeteknek megfelelően módosíthatjuk is pénzügyi tervét, amely a következő főbb pontokat tartalmazza:

– a háztartás jelenlegi és nyugdíjaskori várható kiadási szintje és szerkezete hazai és európai összehasonlításban,

– a várható saját jogú társadalombiztosítási, magán- és önkéntes nyugdíjpénztári, valamint biztosítási nyugellátás értékei,

– a hiányzó nyugdíjcélú források mértéke, a megtakarítási szükséglet meghatározása,

– a várható hozzátartozói – árvaellátás, özvegyi, szülői, baleseti hozzátartozói – nyugellátás forrásai és értékei,

– a várható rokkantsági, baleseti rokkantsági ellátás értékei,

– a jövedelemkiesés esetén kockázatnak kitett források mértéke,

valamint az eredményeket meghatározó alapadatok és feltételezések bemutatása.

Megengedheti magának, hogy nem foglalkozik vele?

Jelentkezzen 2003. december 15-ig, hogy ajándékba adhassuk Önnek személyre szabott pénzügyi tervét!

Telesuisse ügyfélszolgálat: 06 40 30 30 30

www.cslife.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!