Belföld

Meghosszabbította a K&H Equities felfüggesztését a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2004. január 15-ig meghosszabbította a K&H Bank brókercége, a K&H Equities Rt. tevékenységének részleges felfüggesztését - közölte a PSZÁF a Magyar Tőkepiacban pénteken.

A felfüggesztésről szóló 2003. július 31-én hozott határozatot másodszor hosszabbította meg most a felügyelet. A felügyeleti intézkedéssel összhangban a Budapesti Értéktőzsde továbbra is korlátozza a brókercég kereskedési jogát. A K&H Equities Rt.-nél sikkasztás és pénzmosás gyanújával nyomoz a rendőrség. A felügyelet korábbi határozata értelmében a brókercég a már meglévő ügyfeleitől csak a derivatív pozíciók lezárására fogadhat el megbízást, illetve transzferkérelmeket teljesíthet.


A meglévő ügyfélkör tekintetében a K&H Equities értékpapírok letéti őrzését és azzal kapcsolatos nyilvántartások vezetését, értékpapír-letétkezelést, ügyfélszámla-vezetést, értékpapírszámla-vezetést végezhet. A brókercég kereskedelmi tevékenysége keretében saját tulajdonú eszközeit kockázatmentes befektetési eszközbe fektetheti.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik