Belföld

Fenntartaná az állami tulajdont Paks korábbi elnöke

admin
admin

2003. 11. 14. 18:20

A Paksi Atomerőművel kapcsolatban fontos kérdés a tartós állami tulajdon megőrzése mind gazdasági, mind nemzetbiztonsági szempontok miatt - mondta Mészáros György, az erőmű előző elnöke.

Véleménye szerint – a többi áramtermelőhöz hasonlóan – az atomerőművet ki kellene emelni a Magyar Villamos Művek (MVM) portfóliójából, így elkerülhető lenne, hogy az MVM esetleges privatizációjával a Paksi Atomerőmű Rt. közvetetten magánkézbe kerüljön.

A volt elnök szükségesnek tartja az MVM szerepének átgondolását és a hosszú távú energiavásárlási szerződések felülvizsgálatát, de azt is, hogy a paksi erőmű a megtermelt áram egy részét közvetlenül értékesíthesse, ne csak az MVM-en keresztül.

Mészáros György szerint megoldandó, hogy az erőműben a belső kommunikáció helyreálljon és a dolgozók morális állapota javuljon. Ezek hiánya ugyanis biztonsági kockázatot jelent. Ezért szükséges a politikai hatalomtól független, négypárti konszenzuson alapuló, új menedzsment-kiválasztási eljárás és gyakorlat bevezetése – mondta a volt elnök.

“Fontos célom, hogy a magyar atomipar ügye politikai kérdésből egyszer és mindenkorra, mint mindenhol Európában, tisztán szakmai kérdéssé váljék” – hangsúlyozta Mészáros György.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.