Belföld

Egymilliárdos osztrák beruházás Majosházán

Az SW Umwelttechnik Stoiser & Wolschner AG tervei szerint a közeljövőben kibővíti a tavaly átadott majosházai gyáregységét – értesült a Napi Gazdaság.

Klaus Einfalt, a magyarországi leányvállalat vezetője nem közölte, hogy pontosan mekkora lesz a technológiai bővítés végösszege, annyit azonban elmondott, hogy várhatóan nem haladja meg az elmúlt két évben beruházott mintegy egymilliárd forintot.

Az SW még az 1990-es évek elején vásárolta fel az állami betonelemgyártók kazincbarcikai, bodrogkeresztúri, miskolci, valamint alsózsolcai gyárait. A klagenfurti társaság 1995-ben 46 százalékos részesedést szerzett a Rocla-Hungária Csőgyártó- és Szerkezetépítő Kft.-ben, amelyet tavaly 100 százalékra növelt. Utóbbi társaság főként a mélyépítésekhez használt betonelemeket állít elő, míg a többi gyáregység inkább a magasépítésekhez szükséges elemek előállításával foglalkozik.

Az SW anyavállalatának harmadik negyedéves jelentése szerint a beruházások rövid időn belül megtérülnek, az év első kilenc hónapjában ugyanis az anyacég forgalmának már 68 százaléka származott Magyarországról a tavalyi 60 százalékkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik