Belföld

63 százalékosra nőhet a Richter tulajdona a GZF Polfában

admin
admin

2003. 11. 14. 09:39

A lengyel Kincstárügyi Minisztérium ajánlatot tett a Richter Gedeon Rt.-nek az államkincstár tulajdonában lévő 58.800 darab Polfa részvény elidegenítésére. A felajánlott részvénycsomag a GZF POLFA részvénytársaság alaptőkéjének 12 százaléka, értéke 29.725.000 zloty. A Richter élni kíván elővételi jogával - áll a társaság közleményében.

Mint ismeretes, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. 2002. augusztus 29. napján kötött privatizációs szerződéssel megszerezte a Grodziskie Zaklady Farmaceutyczne POLFA (GZF POLFA) 51 százalékos többségi tulajdonát.

A privatizációs folyamat során egy új társaság alapítására került sor 2002. november 12-én, melyben a lengyel Államkincstár a GZF Polfa vagyonának és kötelezettségeinek beviteléért 120 Millió PLN értékben 49 százalékos, a Richter Gedeon Rt. pedig 125 Millió PLN készpénz hozzájárulás ellenében 51 százalékos tulajdonrészesedést szerzett.

A privatizációs szerződés értelmében a fennmaradó állami részvényhányadra a Richter Gedeon Rt.-nek elővásárlási joga van, mely elővásárlási jogával az új társaság bejegyzésétől számított négy éven belül kell élnie, azaz 2006. november 12.-éig.

A lengyel Kincstárügyi Minisztérium az 1996. augusztus 30.-ai privatizációs rendelet alapján ajánlatot tett részvénytársaságunknak az államkincstár tulajdonában lévő 58.800 darab Polfa részvény elidegenítésére. A felajánlott részvénycsomag a GZF POLFA részvénytársaság alaptőkéjének 12 százaléka, amelynek értéke 29.725.000 zloty.

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. élni kíván a lengyel Kincstárügyi Minisztérium ajánlatával összhangban azon célkitűzésével, mely szerint a GZF Polfa 100 százalékos tulajdonosa kíván lenni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.