Belföld

A Vegyépszer megvette a Ganz Acélszerkezetgyártót

A Vegyépszer Rt. és a Hídtechnika Kft. - fele-fele arányban - megvásárolta a Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezetgyártó Rt. teljes részvénycsomagját a Ganz-Steelstar Kft.-től - számol be Tímár Gyula, a Vegyépszer elnök-vezérigazgatójának szerdai sajtótájékoztatójáról a Napi Gazdaság.

A cégbírósági adatok szerint a Hídtechnika a Hídépítő Rt. közvetlen és közvetett tulajdonában lévő cég. Az adásvételt megelőzően a Steelstar szakmai befektetőket keresett a pénzügyi nehézségekkel küzdő Ganz Acélszerkezetgyártó megmentésére. A Steelstar tulajdonosai között van többek között Derzsi András egykori miniszter is.

A Vegyépszer-Hídtechnika páros úgy vélte, üzleti érdekük is azt kívánja, hogy ilyen típusú céggel bővítsék portfóliójukat. Hídépítő vállalkozása ugyan van a Vegyépszernek, de acélszerkezetű hidat gyártó még nem volt. A vételárról üzleti titokra hivatkozva nem nyilatkozott Tímár. A vevők számára nem volt ismeretlen az új szerzemény, hisz például az M3-as autópályához kapcsolódó polgári Tisza-híd valamint a szekszárdi Duna-híd építésénél is együtt dolgozott a Vegyépszer a Ganz Acélszerkezetgyártó Rt.-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik