Belföld

A T-Online cáfolja az AOL átvételéről felreppent híreket

A T-Online szóvivője cáfolta a Süddeutsche Zeitung értesülését, amely szerint tárgyalásokat folytatna az AOL internet szolgáltatóval annak megvásárlásáról.

 A feltételezés “üzleti nonszensz” – jelentette ki a szóvivő. A Deutsche Telekom elnöke Kai-Uwe Ricke az n-tv német hírtelevízió adásában szintúgy cáfolta az értesülést. A Süddeutsche Zeitung egy T-Online bennfentes hírforrásra hivatkozva arról számolt be, hogy találkozó zajlott le a T-Online elnöke Thomas Holtrop, valamint a Time-Warner elnöke Richard Parsons között, amelyen megvitatták az AOL eladásának a lehetőségét.


Az AOL és a Time Warner 2001 januárjában fuzionált. A német lap 70 százalékos T-Online és 30 százalékos Time Warner részesedést előirányzó üzleti modellről tud. A pakett vételára több mint egymilliárd dollár lenne. A T-Online négymilliárd euró szabad forgóeszköz felett rendelkezik. A héten az eredmény beszámolón elhangzottak szerint a T-Online akvizíciókra szánja költeni az összeget, mégpedig az elkövetkező hónapok folyamán.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik