Belföld

Országos távközlési hálózatot hozott létre az MVM

Országos lefedettségű távközlési hálózatot hozott létre mintegy 9 milliárd forintos beruházással a Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. - mondta Dalicsek István, az MVM stratégiai igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ősszel lezárult projekttel az MVM olyan hálózatot hozott létre, amely nemcsak a villamosenergia-rendszer távközlési igényeit elégíti ki nagy biztonsággal, hanem alkalmas gerinchálózatként távközlési szolgáltatók és nagyfogyasztók számára telekommunikációs szolgáltatások végzésére. A sajtótájékoztatón elhangzott: az MVM nem fog megjelenni a távközlési végfelhasználói piacon. Stratégiai célja, hogy a szolgáltatók szolgáltatója legyen, gerinchálózatával például országos hatáskörű, illetve államigazgatási szervezetek távközlési igényeit elégítse ki.


Az MVM abban bízik, hogy a távközlési piacon a következő időszakban dinamikusan nő a sávszélesség iránti igény. A három éves projekt során egy nagy sávszélességű országos burkolt rendszert épített ki az MVM. A mintegy 1.100 kilométer újonnan létrehozott optikai összeköttetéssel együtt 2.300 kilométer optikai hálózattal rendelkezik jelenleg a társaság. A hálózat biztonságossága nagy, gyakorlatilag százszázalékos rendelkezésre állást garantál.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik