Belföld

Négy merénylő robbantotta fel az olasz parancsnokságot

Tizenkilencre emelkedett a dél-iraki Násziríjában szerdán végrehajtott robbantás olasz halálos áldozatainak száma - jelentették be Rómában.

Olasz katonai források szerint tizennyolc katona és egy polgári személy vesztette életét a merényletben, amelynek kilenc iraki halottja is van. A robbantás a legfrissebb adatok szerint 84 személyt sebesített meg, közülük tizenegynek súlyos az állapota.

Olasz katonai források legújabb közlése szerint négy öngyilkos merénylő követte el a koalíciós erőket ért eddigi legsúlyosabb támadást. Az iraki olasz kontingens vezetője a korábbi jelentéseket pontosítva elmondta, hogy a terroristák két, robbanóanyaggal megrakott teherautót robbantottak fel.

Hozzátok haza a katonákat Irakból! – követelte egy nagy szakszervezeti tüntetés Milánóban. A miniszterelnök viszont az mondta, hogy tovább folytatják a harcot a terrorizmus ellen. Olaszországot nem lehet megfélemlíteni – hangsúlyozta Silvio Berlusconi.

A szerda délelőtti öngyilkos merénylet nyomán 18 olasz lelte halálát a romok alatt Irak déli részén. Az olasz főhadiszállás romjai között nyolc iraki holttestet is találtak. A sebesültek száma több mint nyolcvan.

Félárbocra eresztették Olaszországban a nemzeti színű zászlókat. Az olaszországi kaszárnyák előtt virágcsokor-rengeteg magasodik. Az iraki katonai beavatkozás miatti politikai viták ellenére a gyász egységbe forrasztotta Itáliát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik