Belföld

Nőtt a Linde profitja

A német Linde csoport bejelentette, hogy üzemi eredménye a harmadik negyedévben 15 százalékkal lett magasabb a tavalyinál, és megerősítette, hogy az év egészét tekintve eladásainak és eredményének kismértékű növekedésére számít.

A csoport kamatok, adók és amortizáció nélkül (EBITA) és a rendkívüli tételek figyelembe vétele előtt számított eredménye a 2002-es harmadik negyedév 154 millió eurós értékéről idén 177 millió euróra emelkedett. A Reuters által felkért elemzők előzetesen 164 millió eurós eredményre számítottak. A Linde 70 millió eurót különített el átalakítási költségekre; ebből 50 millió eurót a villástargoncákat gyártó anyagmozgatási egységének rendbehozatalára költött.


Számos befektető reménykedett abban, hogy a Linde átalakítja a csoport szerkezetét, és eladja a gazdasági konjunktúra ingadozásaira érzékeny hűtő- és villástargonca-gyártó egységeit, és a sokkal kiegyensúlyozottabb ipari gáz ágazatra összpontosít.


A társaság vezérigazgatója, Wolfgang Reitzle azonban szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy nem tartaná értelmesnek a villástargonca-ágazat eladását, miután két és fél évet fordítottak átalakítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik