Belföld

Kamtemelés a Postabanknál

A Postabank november 7-től egyes betéti termékei kamatát 9 százalék fölé emelte - jelentette be csütörtökön Szép Péter, a hitelintézet lakossági üzletágának vezetője. A bank a nyár végétől több lépcsőben átlagosan 2 százalékkal emelte lakossági betéti kamatait.

A PB az általános kamatemeléssel visszatért korábbi árazási gyakorlatához. Az év eleji jegybanki kamatcsökkentés következtében a Postabank betéti kamatait korábban a piaci átlaghoz árazta, aminek következtében a lakossági forrásgyűjtés nyereségessége csökkent – mondta Szép Péter. A nyár eleji MNB alapkamat-emelés óta végrehajtott többlépcsős kamatemelés azonban biztosítja, hogy a Postabank egyes termékeknél és futamidőkben versenyképes kamatokat kínáljon a lakossági ügyfeleknek.


A bank a 2002. év végi 221 milliárd foritnról szeptember végére 250 milliárd forintra emelte lakossági betétállományát, ebből 135 milliárd forint a lekötött betét, amiből 70 milliárd forint folyószámlákon van, 65 milliárd forint pedig papíros alapú termékben testesül meg. A bank piaci részesedése a lakossági betétgyűjtésben az elmúlt 9 hónapban 5,7 százalékról 6,5 százalékra nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik