Belföld

600 millió forint adózás előtti nyereséget vár a HVB

A HVB Jelzálogbank Rt. a 2002. végi mintegy 200 millió forint adózás előtti nyereségét augusztusra megduplázta, és év végére az adózás előtti profit meg fogja haladni a 600 millió forintot - tájékoztatta az anyabank, a HVB Bank Hungary Rt. marketing osztálya az MTI-t csütörtökön.

A HVB Jelzálogbank Rt. az elmúlt kilenc hónapban rendkívül dinamikus növekedést produkált: mérlegfőösszege a tavaly év végi 23 milliárd forintról október elejére már meghaladta az 50 milliárd forintot. A lakástámogatási rendszer idén nyáron bevezetett módosítása nem vetette vissza a növekedést a lakásfinanszírozási területen.


A HVB Jelzálogbank tervei között szerepel az eddiginél is erőteljesebb üzleti fellépés, és növekvő nagyságú jelzáloglevél kibocsátási programok indítása. Az anyabank, a HVB Bank Hungary Rt. kiemelten kezeli az ingatlanfinanszírozási üzletágat. Ez az üzletág jelenleg összesen 100 milliárd forintot elérő ingatlanfinanszírozási hitelt kezel. Az állomány összesen 14 százaléka forint alapon kihelyezett hitel, amely gyakorlatilag a lakásprojekt-finanszírozási hitelek részarányának felel meg. Az euró alapú üzleti ingatlanfinanszírozó hitelek között az irodaház kölcsönök vezetnek 37 százalékos részesedésükkel. Második helyen a bevásárlóközpontok és a kiskereskedelmi egységek állnak 32 százalékos aránnyal. A raktárak részesedése 21 százalékot, a hotelek aránya pedig 6 százalékot ér el. A maradék 4 százalék az infrastruktúra-fejlesztési és parkolóház-projektek között oszlik meg.


 

Ajánlott videó