Belföld

November végétől ismét megjelenik az Üzleti 7

admin

2003. 11. 12. 14:44

November végétől ismét megjelenik az Üzleti 7 című hetilap, amelynek kiadását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) forráshiány miatt hetek óta szünetelteti - jelentette be Békéscsabán Parragh László, az MKIK elnöke.

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaság (ITDH) által szervezett gazdasági fórum előtt elmondta: a gazdasági hetilap kiadásához ebben az évben összesen 300 millió forint központi támogatásra számítanak, amiből az első félévben 130 millió forintot megkaptak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól.

A hiányzó 170 millió forintról már megállapodtak a Miniszterelnöki Hivatallal, így várhatóan ezt is napokon belül megkapják. Parragh László szólt arról is: már a parlament előtt van a kamarai törvény módosításáról szóló törvényjavaslat, amely a testület és a gazdasági minisztérium között megkötött kompromisszum eredménye.

A törvénymódosítás célja egyebek mellett, hogy jogszabály írja elő a kormány és a kamara közötti rendszeres egyeztetést a gazdaságot érintő kérdésekről, valamint azt, hogy a kamarák költségvetési támogatásához jelenjenek meg a törvényi garanciális elemek.

Az MKIK elnöke kiemelte: a jövő évi költségvetés tervezetének első változata még csak 90 millió forintot szánt a kamarának, ám ez azóta már 200 millió forintra növekedett. Azonban a bővülő közfeladatok, valamint a vállalkozások versenyképességét javító kamarai tájékoztató munka ellátása és a vállalkozók informálásának költsége eléri az egy milliárd forintot – mondta.

Parragh László reményét fejezte ki, hogy a költségvetés végszavazásának idejére megjelennek azok az “önálló költségvetési sorok”, amelyek címzetten fogják tartalmazni a kamara feladatellátásához kapcsolódó forrásokat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.