Belföld

A jegybank területet vásárolt a BILK-ben

A Magyar Nemzeti Bank ingatlanrészt vásárolt a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) területén, hogy ott valósítsa meg új logisztikai központját - közölte a BILK Rt. kommunikációs ügynöksége szerdán.

A közlemény szerint a jegybank az euró bevezetésének időszakáig új logisztikai központot kíván felépíteni, amely egy helyen, teljes körű biztonsággal, korszerű körülmények között, megfelelő kapacitással, hosszú távon is biztosítja a forgalmi értéktárolást, az országos készpénzforgalom lebonyolítását, a forgalmi bankjegyek feldolgozását.

Az alig egy hónapja felavatott Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) a Waberer’s Csoport (Volán Tefu) és a MÁV Rt. közös beruházása. A BILK Logisztikai Rt. a Waberer’s Csoport többségi tulajdonában van, a BILK Kombiterminál részvényeinek nagyobbik része fölött a MÁV rendelkezik. A létesítmény Budapest határában közel 100 hektáros területen helyezkedik el.

A teljes kiépítése után több mint 200 ezer négyzetméteres, 25 milliárd forint összköltséggel megvalósuló központ a legjelentősebb a tervezett hazai logisztikai beruházások közül. A területen eddig elkészült raktárterek a BILK Logisztikai Rt. beruházásában épültek. Ezeket már birtokba vették a Waberer’s Csoport ügyfelei, a hazai ellátási lánc legfontosabb szereplői. További nemzetközi vállalatok – köztük a Bosch Siemens Háztartási Készülék Csoport, az IDC Hungária, az SCA Hygenie Products és mások – kötöttek már hosszú távú szerződést a következő hónapokban felépülő, a komplex árukezelési szolgáltatásokra alkalmas raktárterekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik