Belföld

Az Intel kivásárolt egy vezetéknélküli lapkagyártót

Miután a vezetéknélküli lapkák piacán is piacvezető szerepre készül, az Intel nemrég megvásárolta a Mobilian céget, amely kétfunkciós WLAN-Bluetooth lapkakészleteket gyárt.

Az Intel szóvivője szerint a csendben megkötött üzlet, amely október 31-én zárult le, lehetővé teszi, hogy az Intel gyorsabban léphessen be a vezetéknélküli hálózati lapkák piacára. A cégnek tervei vannak a Mobilian termékeivel, különösen a lapkakészlettel, amely integrált WLAN-t és Bluetooth-t kínál a különböző platformok számára, jelesen a vezetéknélküli kézi eszközök számára.

A lapkakészlet lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon felhasználója a Bluetooth technológia segítségével hanghívásokat bonyolítson, és a WLAN technológiával adatokat továbbítson vezetéknélküli kapcsolaton. Az ügylet részleteiből annyi került nyilvánosságra, hogy a Mobilian 70 alkalmazottja oregoni és kaliforniai irodájában az Intel vezetéknélküli hálózati csoportjához csatlakozik.

Az elemzők szerint azért volt okos döntés a Mobilian megvásárlása, mert komoly a kereslet a bluetoothos készülékek iránt a piacon, a technológia kis energiaigénye miatt, szemben a Wi-Fi nagy energiafogyasztásával. Miután az Intel deklaráltan be kíván törni lapkakészleteivel a mobiltelefonpiacra, a sikerhez pedig szükség van a Bluetooth támogatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik