Belföld

Fidesz: politikai vandalizmus és tombolás, amit az MSZP csinál

A Fidesz-frakció elnöksége tombolásnak és politikai vandalizmusnak minősíti mindazt, Juhász Gábor és Arató Gergely (MSZP) szerdai sajtótájékoztatóján történt.

“Juhász Gábor és Arató Gergely mai tombolása immár nem hagy kétséget senkiben afelől, hogy a Medgyessy-kormány már nem a pályán támad, és minden mindegy alapon elhagyva a játékteret, immár a lelátókon ülőket is széjjelkergetve tör-zúz, a futball-huligánokat megszégyenítő módon” – áll abban a közleményben, amelyet szerdán délután juttattak el az MTI-hez.

Az MSZP-s képviselők sajtótájékoztatójukon azt mondták: a Fidesz “eredendően obstrukciós céllal, a valóságtól elrugaszkodva, a módosítóindítvány-írás elemi szabályainak sem megfelelve, brahiból” nyújtott be módosító indítványokat a 2004-es büdzséhez.

A Fidesz megítélése szerint a szocialisták politikai vandalizmusa érthető, ezzel akarják elterelni a figyelmet a valódi problémákról, jelenleg éppen a jövő évi költségvetésről, valamint a kormányig elérő bankbotrányról.

A frakcióelnökség szerint Juhász Gábor és Arató Gergely azt kérte számon a Fidesz képviselőcsoportján, amit Medgyessy Péter kormányfő a kampányban ígért. “Adócsökkentést és jóléti rendszerváltást, azaz csökkenő bevételeket és növekvő kiadásokat” – szögezik le.

A Fidesz azt tudakolja az MSZP-s képviselőktől, “brahinak tartják-e azt a fideszes módosító indítványt, amely 20 millió forintot kíván visszaadni a vakoknak és a gyengén látóknak, amit a szocialisták most el akarnak venni”.

“Brahinak tartják-e, hogy a magyar gazdák megkapják a kormány által ígért 30 százalékos nemzeti kiegészítést” – teszi fel a kérdést a frakció elnöksége Azt is tudakolják: “brahinak tartják-e, azt az indítványt, amely Medgyessy Péter ígéretének megfelelően ingyen juttatná a csontritkulásban és szívbetegségben szenvedőket a gyógyszereikhez”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik