Belföld

E-világi beszélgetések.hu – könyv az információs társadalomról

E-világi beszélgetések.hu címmel könyv jelent meg olyan emberekről, akik részt vesznek az információs társadalom magyarországi kialakításában.

Detrekői Ákos, a Budapesti Műszaki Egyetem rektora a szerdán tartott fővárosi sajtótájékoztatón elmondta: a kötet tíz emberről, de ennek kapcsán magáról az információs társadalomról, a történelemről és még sok másról szól, s egyben szórakoztató, jó olvasmány is.

Talyigás Judit, a kötet szerkesztője s egyben egyik szereplője arra mutatott rá, hogy a könyv látszólag az 1998 óta részben közös munkákon is dolgozó tíz ember életéről, gondolatairól szól, de valójában az információs társadalom kialakulásának folyamatáról, az ezzel kapcsolatos gondokról és örömökről tudósítja az olvasókat.

A Székely Ivánnal, Talyigás Judittal, Mojzes Imrével, Megyeri Károllyal, Pap Lászlóval, Gordos Gézával, Havass Miklóssal, Bakonyi Péterrel, Dömölki Bálinttal és Farkas Jánossal készült interjúkat Hovanyecz László készítette, Talyigás Judit szerkesztette, a könyv megjelenését a BME Pro Progressio Alapítvány, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és több gazdasági társaság támogatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik