Belföld

Deutsch Tamás kéri mentelmi joga felfüggesztését

Deutsch Tamás (Fidesz), akit a Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium perelt be, szerdai nyilatkozata szerint mentelmi jogának felfüggesztését kéri majd, hogy a bíróság dönthessen ügyében.

“Mind az Országgyűlés mentelmi bizottságát, mind a parlamenti plénumot arra fogom kérni, hogy függessze fel mentelmi jogomat” – mondta a képviselő, hozzáfűzve: szeretné, ha a bíróság tisztázná azok alól a vádak alól, amelyeket Gyurcsány Ferenc sportminiszter fogalmazott meg a tárca korábbi vezetésével kapcsolatban.

A politikus hangsúlyozta: ha a bíróság nem fogadja be a pótmagánvádat, amellyel Gyurcsány Ferenc élt, vagy lesz ugyan tárgyalás, de a vádat megalapozatlannak tartja, akkor ő pereli be a jelenlegi sportminisztert, hamis vád miatt.

Deutsch Tamás szerint Gyurcsány Ferencet a revansvétel szándéka vezette, amikor az Országgyűlés Ifjúsági- és Sportbizottságának szerdai ülésén megismételte korábbi, “minden alapot nélkülöző rágalmait”, előző négy évi tevékenységével kapcsolatban. Ugyanilyen szándék vezérelte Gyurcsány Ferencet korábban is, amikor tárcája pótmagánvádat nyújtott be az előző vezetés ellen a stadionbeléptetőkkel kapcsolatban – tette hozzá a volt miniszter.

A sportminisztérium korábbi vezetője szerint az ország nyilvánossága előtt bizonyosodott be, hogy a tárca jelenlegi vezetőjének “a kormányváltást megelőző időszakkal kapcsolatban megfogalmazott vádaskodásai nem felelnek meg a valóságnak”.

“A közszolgálati televízió által az elmúlt héten sugárzott Tárcatükör című műsorban a polgári kormány és a Medgyessy-kabinet által folytatott gyermek, ifjúsági és sportpolitika összehasonlításakor nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsány Ferenc érvei nem állták meg helyüket” – szögezte le Deutsch Tamás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik