Belföld

Az INA stratégiai partnerévé vált a Mol

admin
admin

2003. 11. 11. 10:51

A tranzakciós szerződések 2003 júliusában történt aláírását és a szerződéses előfeltételek teljesítését követően, a MOL az INA 25 százalék plusz egy részvény tulajdonával rendelkező stratégiai partnerévé vált - közölte a Mol kedden, többek között a FigyelőNethez is eljuttatott kommünikéjében.

A tranzakció 2003. november 10-én zárult a szükséges előfeltételek – így a horvát és magyar versenyhivatali engedélyek megszerzése – teljesülését, és a szlovén versenyhivatal jóváhagyásáról, mint előfeltételről való joglemondást követően. A joglemondás nem sérti a szlovén jogszabályokat és szokásosnak tekinthető olyan határon átívelő tranzakciók esetében, amelyekhez több ország versenyhivatali engedélye szükséges. A Mol bízik abban, hogy valamennyi lényeges információ birtokában a szlovén hatóság is jóváhagyja a tranzakciót 2003 végéig.

A szerződéssel összhangban a MOL ügyvezető testületének két tagját, Mosonyi György vezérigazgatót és Áldott Zoltán stratégiai és üzletfejlesztési igazgatót jelölte az INA felügyelő bizottságába. Az INA ügyvezető testületébe a MOL felsővezetésének két tagját delegálta, a pénzügyi igazgatói és elnök-helyettesi tisztségre Geszti Lászlót, aki jelenleg a MOL feldolgozás és kereskedelem ügyvezető igazgatója, míg a társasági szolgáltatások igazgatói tisztségre Cseh Bélát, aki jelenleg a MOL egészségvédelem, biztonságtechnika és környezetvédelem igazgatója.

A tranzakció lezárásával a legnagyobb horvát társaság privatizációjának első lépése sikeresen lezárult, amely után a partnerek megkezdhetik a közös munkát és együttműködést annak érdekében, hogy egy erős szövetséget hozzanak létre a régió olajiparában. A partnerek egyedülálló pozícióval rendelkeznek a gyorsan növekvő közép-európai olajtermék piacokon, piacvezető pozícióval Horvátországban, Magyarországon, Szlovákiában, emellett stratégiailag kedvező helyzetben vannak a további közép-európai terjeszkedéshez. A MOL, INA és Slovnaft együttes finomítói kapacitása 450.000 hordó/nap és kilenc országban közel 1200 töltőállomással rendelkezik. Emellett a partnerek bizonyított szénhidrogén-készlete meghaladja az 500 millió boe-t (hordó olajegyenértéket). 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.