Belföld

Hordozható számítógépet gyártana a Videoton

A Napi Gazdaság információi szerint aláírás előtt áll az a szerződés, amelynek keretében több milliárdos költséggel új, laptopokat összeszerelő üzemet hozna létre a Videoton Holding Rt.

A berendezések a világ egyik vezető hordozható számítógépeket gyártó cégének megrendelésére készülnek várhatóan a jövő év elejétől Székesfehérváron. Sinkó Ottó, a Videoton Holding Rt. vezérigazgatója lapunk megkeresésére titkárnője útján azonban azt közölte, hogy a megállapodás véglegesítése előtt a részletekről nem kívánnak nyilatkozni.

A napilap információi szerint az új üzemet a volt IBM-csarnokokban alakítják ki. A termelés felfutását követően, 2004 közepétől a teljes gyártóterület felén, várhatóan mintegy ezer dolgozót foglalkoztatnak majd.


A FigyelőNet érdeklődésére a Videoton vezérigazgatóságán elmondták, hogy Sinkó Ottó senkinek sem nyilatkozott erről az ügyről, a laptop-gyártásról szóló hír pedig félinformációkon alapul. A vezérigazgató a cég tájékoztatása szerint akkor fog nyilatkozni, ha szerződést kötnek a gyártásról. Ezt azonban eddig sem a Videoton, sem pedig potenciális partnere nem erősítette meg – hangsúlyozták a székesfehérvári cégnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik