Belföld

Cseh cégre pályázik a BorsodChem

A BorsodChem szeretné megszerezni a Spolana Neratovice cseh vegyipari céget, amely az Unipetrol holding leányvállalata , és ezért keresi annak lehetöségét, módját, hogyan kapcsolódhatna be az Unipetrol magánosításába - mondta Kovács László, a BorsodChem Rt. vezérigazgatója újságíróknak az észak-morvaországi Ostravában pénteken.

“Az Unipetrol túl nagy, minden része nem érdekel minket. Nagyon részletesen foglalkozunk azonban a Spolana Neratovice magánosításával” – mondta Kovács újságíróknak. Részleteket a BorsodChem terveiről azonban nem közölt. A kazincbarcikai Borsodchem néhány éve Ostravában megvette a Moravské Chemické Závody (MCHZ) vegyipari céget, amely azóta BorsodChem MCHZ néven Csehország egyetlen olyan vegyiüzeme, amely anilin alapú termékeket gyárt.


A Spolana Neratovice az Unipetrol vegyipari holding leányválalata, egyik legfontosabb tagja. Az Unipetrol 63 százalékos állami részének eladását csütörtökön hirdette meg a cseh Nemzeti Vagyonalap. A Unipetrol egészének megvétele iránt a Mol Rt. is érdeklődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik