Belföld

Mérsékelt emelkedésre számítanak a pesti tőzsdén

A BUX mérsékelt erősödésére számítanak pénteken az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője közepes forgalom mellett enyhén emelkedő árakra számít.

“A jövő hét második felében lesz a vállalati gyorsjelentések dömpingje, addig kivárás jellemezheti a piacot, illetve spekulációk mozgathatják az árfolyamokat” – mondta az elemző.


Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén mérsékelt emelkedést vár az európai piacokon és a budapesti börzén egyaránt, az amerikai tőzsdeindexek zárás előtti erősödése nyomán. Véleménye szerint a nap fő eseménye a délután megjelenő amerikai munkaerőpiaci jelentés lehet.

A BUX csütörtökön 58,30 pontos emelkedéssel, 9.779,94 ponton zárt, a szerdai záró értékhez képest 0,6 százalékkal erősödött. A részvénypiac forgalma a közepesnél magasabb, 7,96 milliárd forint volt. A négy vezető részvény vegyesen zárta a napot.

A Matáv 0,12 százalékkal 801 forintra, a Mol 0,82 százalékkal 6.645 forintra gyengült. Az OTP 2,15 százalékkal 2.850 forintra, a Richter 1,39 százalékkal 25.450 forintra drágult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik