Belföld

Pozitív nyitás után gyengülés várható a BÉT-en

Pozitív nyitás után gyengülhetnek a vezető részvények csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén - vélik a megkérdezett szakértők. A BUX csütörtökön 11 pontos növekedéssel 9732 ponton nyitott.

Farkas Róbert, a Takarékbank üzletkötője úgy véli, hogy a nap elején esetleg még folytatódhat az emelkedés, de a nap végére negatív zárást valószínűsít. Véleménye szerint a Richter további erősödését nem indokolja a jó gyorsjelentés. A Mol árfolyamában egyelőre a 6700 forintos szint tűnik a további emelkedés korlátjának, ennél kicsit lejjebb várja az olajrészvény árfolyamát, és az OTP piacán is gyengülésre számít.


Antal Dénes, a Magyar Külkereskedelmi Bank üzletkötője szerint pozitív tartományban nyithat a BUX, utána pedig a Richter és a Mol árfolyammozgása határozhatja meg a piacot. Kérdésesnek ítéli, hogy e két papír tud-e tovább erősödni.


Minimális többlettel nyitott London és Frankfurt


A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 csütörtökön 2,6 pontos nyereséggel kezdett, és rövidesen 2,0 pont volt a nyeresége. A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 2,15 pontos nyereséggel indult csütörtökön, és néhány perc múlva 13,56 pont volt a nyeresége.


Csütörtökön tőzsdenyitáskor az euró 1,1441 dollár volt középárfolyamon a londoni bankközi devizapiacon, 0,0005 dollárral drágább a szerdai későinél.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik