Belföld

Matáv-HP – együtt a piacon

A telekommunikáció és az IT konvergenciáját példázza a Matáv és a HP Magyarország együttműködési megállapodása, mellyel a hazai középvállalkozások hatékonyabb elérését célozzák.

A Matáv részéről Tankó Zoltán vezérigazgató-helyettes, a HP Magyarország részéről pedig dr. Beck György vezérigazgató írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást, melynek értelmében a HP teljes portfóliója – szerverek, tárolóeszközök, PC-k, nyomtatók, digitális fényképezőgépek, szkennerek – elérhető lesz a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának kereskedői hálózatán keresztül.


 Konica-HP együttműködés

A Konica Minolta Holdings és a Hewlett-Packard Co. együttműködési megállapodást kötött egymással. A megállapodás keretében a japán Konica Minolta szállítja majd a digitális és multifunkcionális másológépeket a HP-nak, melyek csatlakoztathatók lesznek a HP hálózati környezetéhez. A HP a saját értékesítési hálózatán és brandjén keresztül értékesíti a termékeket, kiegészítve azokat saját szoftverbázisával és elektronikus ellenőrző rendszerével. Az új szövetség lehetőséget nyújt a HP számára, hogy kiterjessze lehetőségeit és belépjen digitális és multifunkcionális másológépek piacára.  

A Matáv többezres adatbázisa


Az aláírást követő sajtótájékoztatón mindkét fél hangsúlyozta, hogy a HP és a Matáv közti kiemelt partneri viszony mind a két cég számára rendkívül előnyös. Mint azt dr. Beck György kiemelte, a szoros együttműködés révén cége a kiemelten kezelt középvállalkozói ügyfélkörnek a korábbinál hatékonyabban tudja termékportfolióját értékesíteni, annál is inkább, mert a Matávnak többezres adatbázisa van ebből a piaci szegmensből.


A Matáv ugyanakkor az Üzleti Megoldások Üzletág meglévő és potenciális ügyfeleinek tud az eddiginél szélesebb, a teljes informatikai kínálatot felvonultató termékskálából kialakított megoldásokat kínálni – tette ehhez hozzá Tankó Zoltán.


 Matáv: új komplex megoldások

A Matáv novembertől szállodai, biztonságtechnikai, ügyfélkapcsolati, távoli elérés, megosztott internet és kereskedelmi láncok számára kialakított megoldásokkal lép a piacra. Az új komplex megoldások további előnye, hogy egyetlen “kézből”, a Matávtól rendelhetik meg az ügyfelek az informatikai és telekommunikációs megoldásokat. 

A magyar piacot is elérte a konvergencia


Elemzők szerint ez a stratégiai együttműködés is jól példázza, hogy a telekommunikáció és az IT világszerte tapasztalható konvergenciája a kicsiny magyar piacot is elérte. A HP mint a világ legnagyobb informatikai szolgáltatója a kis- és közepes vállalkozások piacán nyomtató- és kiszolgáló termékeket, mobil eszközöket és PC-ket forgalmaz, valamint különféle finanszírozási és szakmai szolgáltatásokat kínál. A magyar piacon azonban korántsem oly kiterjedt az ügyfélköre, mint azt globális súlya indokolhatná. A vezető magyar telekommunikációs cég az együttműködésbe piaci részesedését, kiterjedt cégadatbázisát, illetőleg térségi tapasztalatát viszi. Cserébe, a HP termékskálája révén, jelentősen növelni tudja a középvállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásai kínálatát.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik