Belföld

Négysávossá bővülhet a budai rakpart – áldás vagy átok?

Környezetvédők és civil szervezetek átkozzák, a fővárosi önkormányzat és a közlekedési szakma viszont megváltásként emlegeti a budai alsó rakpart tervezett bővítését - olvasható a Magyar Hírlap keddi számában.

Elviselhetetlenül megnő az átmenő forgalom a Duna bal partján, ha a fővárosi önkormányzat kiszélesíti a budai rakparti utat – állítja a Védegylet, amely szerint éppenséggel ki kellene szorítani az autókat a belvárosból. Egy másik civil szervezet, a Levegő Munkacsoport perre is vitte az ügyet: keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, kérve, hogy semmisítse meg a Környezet- és Természetvédelmi Főfelügyelőség a beruházás környezetvédelmi engedélyét.


Szerinte a környezeti hatástanulmány nem indokolja kellőképpen a beruházás szükségességét, és nem vizsgálja az egyéb lehetséges megoldásokat. Ugyanakkor a dokumentum kimutatja, hogy a nitrogén-oxidok koncentrációja várhatóan meghaladja majd a határértéket, ami a levegő védelméről szóló kormányrendelet szerint eleve kizárja a beruházás megvalósítását – érvel a Levegő Munkacsoport.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik