Belföld

Persorozatot indít a TEBÉSZ

admin

2003. 11. 03. 14:57

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) elnöke közigazgatási szervezettől példátlan megnyilvánulási formának tartja Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) 2003. október 31-én kiadott „mocskolódó" közleményét.

Meggyőződése, hogy ilyen formában csak egy olyan intézményi vezető reagál egy törvényes beadványra aki tudja, hogy van mitől félnie.

Amit eddig az AMSTEL Rt. által végrehajtott befolyásszerzés ügyében a TEBÉSZ tett és nyilvánosságra hozott, az érdekvédelmi tevékenységének mindössze bevezető szakasza volt – fenyegetőzik a TEBÉSZ hétfői közleményében. Ennek célja az volt, hogy felmérje az ügyben kik a kisbefektetők igazi ellenfelei, megismerje ezek gondolkodásmódját, stratégiáját és módszereit.

A TEBÉSZ érdekvédelmi tevékenységének tényleges, jogi része csak most fog elkezdődni. A TEBÉSZ a következő 30 napban 6 darab olyan jogi eljárást fog kezdeményezni, melyeknek eredményeképpen, különböző az AMSTEL-től, a PSZÁF-től, valamint nem elhanyagolható módon annak elnökétől független intézmények, reményei szerint sorra ki fogják mondani, hogy a felügyelet és annak elnöke az AMSTEL felvásárlási ügyében folytatott tevékenységével törvénysértéseket követett el – áll a közleményben.

A TEBÉSZ – a törvény által részére biztosított ügyféli minőségében – közigazgatási bíróságon, jogszabálysértés miatt meg fogja támadni a PSZÁF feltűnően alacsony bírságot kiszabó, és a nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó határozatait, ezért azok nem válhatnak hatályossá – véli a szövetség. Ezen eljárások tekintetében irreleváns az a PSZÁF trükk, hogy egy 45 napra felfüggesztő határozat kiadásával megpróbálta megakadályozni, hogy a TEBÉSZ még a jogorvoslati határidő alatt élhessen ügyféli jogaival.

Továbbá, közérdekű adatszolgáltatásra kötelezési pert fog kezdeményezni a TEBÉSZ a PSZÁF-el szemben, hogy a közvélemény részletesen megismerhesse, hogyan folytatott le a pénzügyi felügyelet egy közérdeklődésre számot tartó vizsgálatot. Ezeken kívül két büntető feljelentést is tesz, valamint a TEBÉSZ és annak elnöke személyiségi jogi pert is indít a PSZÁF ellen.

A szövetség elnöke, Dióslaki Gábor meg van győződve arról, hogy ezen jogi eljárások eredményeként, nem csak egy tisztességes árat tartalmazó új felvásárlási ajánlatot fogunk tudni kikényszeríteni, de olyan precedenst is sikerül teremtetünk, amely bebizonyítja, hogy még a PSZÁF elnöke sem áll a törvények felett, azokat neki is be kell tartania.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.