Belföld

Matricás lehet az M5-ös is

Az M5-ös autópályával kapcsolatban fordulat várható: mindenképpen be kívánják vonni a matricás sztrádák körébe - olvasható a Magyar Hírlapban.

A kormány számára autópálya ügyben jelenleg a “legkeményebb diónak” az M5-ös sorsának rendezése látszik. A kormány továbbra sem mondott le arról, hogy a sztrádát bevonja a matricás rendszerbe.

Csillag István a Magyar Hírlapnak elmondta, túljutottak a puhatolódzó tárgyalásokon az M5-öst üzemeltető Alföld Koncessziós Autópálya (AKA) Rt.-vel, s a miniszter hamarosan kérni fogja a kormányt, hogy új irányt vehessenek a tárgyalások. Végső esetben ez akár a társaság kivásárlását is jelentheti, ahhoz persze az is kell, hogy az AKA partner legyen az eladásban – szögezte le a miniszter.

Ezzel kapcsolatban Medgyessy Péter kormányfő megismételte azt a korábbi elképzelést, hogy a Postabank privatizációjából idén és jövőre befolyó 101 milliárd forintból áldozhatnának erre a célra.


 

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.