Belföld

Javaslatot tett a Postabank új vezetésére az Erste

A Postabank új tulajdonosa, az Erste Bank változtatni kíván a pénzintézet vezetőségén. Javaslatát az új vezetőségről ismertette az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel.

Az új igazgatóságot a tervek szerint a Postabank ez év december 4-i közgyűlésén választják meg. A két bankot 2004 végéig, a fúzió befejezéséig közös igazgatóság irányítja.


A javaslat szerint a Postabank belső igazgatósági tagjai a
következők lesznek: Kisbenedek Péter az elnök-vezérigazgatói tisztet tölti be, az Erste mostani vezetéséből Papp Edit, Bese Gabriella és Pásti Zoltán kerül be az igazgatóságba, valamint Szép Péter a Postabank vezetéséből, aki jelenleg a Postabank lakossági üzletágáért felel. Külső igazgatósági tagoknak javasolja az Erste Karin Svobodát, aki az Erste nemzetközi befektetéseiért felel, Szivi Lászlót, a Magyar Posta Rt. vezérigazgató-helyettesét, valamint Rudnay Jánost, aki a British-American Tobacco Hungary Rt. vezérigazgatója.


Az Erste a felügyelő bizottság tagjaira is átadta jelöltjeinek
névsorát az ÁPV Rt.-nek. A felügyelő bizottságba a bécsi Erste a következőket javasolja: elnöknek Reinhard Ortnert, aki a bécsi Erste nemzetközi befektetésekért, kockázatkezelésért felelős igazgatósági tagja, Andreas Treichlt, a bécsi Erste elnök-vezérigazgatóját, aki a Postabank esetében a felügyelő bizottság elnökhelyettese lesz, valamint Manfred Wimmert és Bernhard Spaltot, akik a bécsi Ersténél igazgatósági tagok. Rajtuk kívül még a Postabank munkavállalói képviselői lesznek a felügyelő bizottság tagjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik