Belföld

A CNN+ -ból nézett ki magának feleséget a spanyol trónörökös

Felipe herceg, a spanyol trónörökös, János Károly király egyetlen fiúgyermeke bejelentette, hogy eljegyezte Letizia Ortiz Rocasolano újságírónőt, a spanyol CNN+ tévécsatorna riporterét.

Felipe (Fülöp) herceg magánélete régóta foglalkoztatja a spanyol közvéleményt. A 35 éves trónörökös korábban egy norvég fotómodellel élt együtt, állítólag négy évig, a monarchia fenntartását pártoló spanyolok azonban a “kétes múlt” miatt (fehérneműket reklámozott a norvég hölgy), nem fogadták volna el feleségként Eva Sannumot.

Most azonban egy 31 éves, elvált újságírónőt szemelt ki Felipe herceg, és csütörtökön szülei áldását is kéri majd az eljegyzésre. Erre van is esély, mert az elvált Rocasolano előző házassága nem templomi esküvő révén jött létre, így a római katolikus egyház nem tekinti érvényesnek azt. Az is Fülöp herceg malmára hajtja a vizet, hogy két nővére már korábban férjhez ment – nem királyi családbeli vőlegényekhez.

Rocasolano korábban dolgozott a spanyol ABC országos napilapnak, az EFE állami hírügynökségnek, és jelenleg a helyi tévécsatorna, a CNN+ riportereként tevékenykedik.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik