Belföld

Mérsékelt emelkedésre számítanak a BÉT-en

Kis mértékű emelkedésre számítanak pénteken a budapesti részvénypiacon a szakértők. A hét utolsó kereskedési napján a BUX 38,8 pontos csökkenéssel 9556,9 ponton nyitott.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője nem vár nagyobb árelmozdulásokat, mérsékelt emelkedést valószínűsít, elsősorban a Mol vezetésével. Imrek Viktor, az OTP Bank elemzője szerint is a Mollal kapcsolatos hírek mozgathatják a tőzsdét.


Az olajpapír piacán továbbra is erős forgalomra és emelkedésre számít. A BUX csütörtökön 109,58 pontos emelkedéssel, 9 595,76 ponton zárt, a szerdai záró értékhez képest ez 1,16 százalékos erősödés.



Negatív, vagy semleges tendenciával várja a nyitást Európa

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok pénteken, az utolsó októberi kereskedési napon inkább csökkenéssel nyitnak a Wall Street előző napi vegyes szereplésére. A piacnak azonban támogatást adhat az ABN AMRO vártnál jobb harmadik negyedévi eredményjelentése és a holland bank lényegesen megemelt egész évi prognózisa.


A piac pénteken a szeptemberi német kiskereskedelmi forgalom, illetve délután az amerikai szeptemberi személyi jövedelmek és kiadások adatára figyel elsősorban. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 részvényindex valahol 1 pont veszteség és 5 pont emelkedés közötti sávban nyithat, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 részvényindex pedig 1-8 pontos veszteséggel kezdhet.


Péntek reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései lefelé mozogtak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 13,0 pont veszteségben, a Nasdaq piac összetett mutató 2,0 pont veszteségben volt.


A DJIA csütörtökön 12,08 pontos, azaz 0,12 százalékos emelkedéssel 9786,61 ponton zárt. A Nasdaq piac összetett mutatója csütörtökön 1932,69 ponton zárt, 3,87 pontos, vagyis 0,2 százalékos veszteséggel.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik