Belföld

Korrupcióval gyanúsítja a Fidesz az agrárminisztert

A Fidesz szerint korrupciógyanús kifizetés történt a Földművelésügyi Minisztériumban egy közbeszerzési eljárás alkalmából.

Nem kínos, miniszter úr? – Ezzel a felvezetővel tette fel kérdéseit Lengyel Zoltán, a Fidesz frakció Gazdasági Kabinetjének tagja Németh Imre földművelési és vidékfejlesztési miniszternek. Az ellenzéki politikus azt kifogásolja, hogy a tárca 280 millió forintot költött egy olyan, az Unióban alkalmazott támogatási rendszer megismertetésére az idén, amely rendszer hazánkban már biztosan nem lesz bevezetve.

Lengyel Zoltán szerint az összegre kiírt közbeszerzési eljárás keretében mindössze három résztvevőt hívtak meg egy tárgyalásra, a Magyar Agrárkamarát, amelynek Németh Imre volt korábban az ügyvezetője, a Mezőgazdasági Szövetkezetek és Termelők Országos Szövetségét, amely Maár András jelenlegi helyettes államtitkár korábbi munkahelye, és a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Perfekt Rt.-t. Lengyel Zoltán szavai szerint e három pályázati nyertes végezte azt a munkát, amely egyébként a falugazdászok munkaköri leírásában is szerepel.

A politikus elmondása szerint erre vonatkozó kérdéseit feltette már a miniszternek, firtatva, nem kínos-e, hogy közel 300 millió forint közpénzt fizettek ki a miniszterrel, a helyettes államtitkárral és a sportminiszterrel kapcsolatba hozható pályázóknak arra a munkára, amit falugazdászok is elvégeznek, eredménye pedig nincs.

Lengyel Zoltán felhívta Németh Imre figyelmét a miniszterelnök szavaira, miszerint a jog és az erkölcs közül mindig a szigorúbbat kell választani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik