Belföld

11,5 milliárd nyereséget vár a Metro

A Metro Holding Hungary a tavalyi 11,5 milliárd forint nyereség után várhatóan idén is ugyanilyen eredményt ér el - mondta Jaross Tamás, a cég vezérigazgatója egy új zöldség-gyümölcs logisztikai központ átadásán.

Hozzátette, hogy a gazdasági visszaesést megérezte a magyarországi Metro-lánc is, így az idén maximum a forgalom stagnálására számítanak. A bevételek szempontjából meghatározó lesz a november-december, amennyiben azonban e két hónapban nem lesz visszaesés, akkor teljesülhet a tavalyi, nettó 232 milliárd forintos árbevétel.

Jaross Tamás elmondta: a Metrónak jelenleg 12 áruháza van Magyarországon, s várhatóan jövőre nyitják meg az utolsó, 13. egységet Budakalászon. Ezzel elérik azt a lefedettséget az országban, amit célul tűztek ki.

Jaross Tamás a megnyitón szólt arról, hogy a Metro eddig a zöldség- és gyümölcsáruk tekintetében nem tudott megfelelő versenyképes árral és minőséggel fellépni a piacon. A nagybani piacon bérelt új, 2.800 négyzetméteres logisztikai központtól azt várják, hogy közvetlenül bekerülnek a zöldség-gyümölcsellátás “vérkeringésébe”, ami a minőség és az árak tekintetében is előrelépést jelent.

Házi Zoltán, a Nagybani Piac Rt. vezérigazgatója elmondta: 500 millió forintos beruházásból építették fel az új logisztikai központot, amelynek megtérülését tíz évre becsülik. A vezérigazgató hozzátette, hogy a Metróval tízéves bérleti szerződést kötöttek és további öt évre van opciója az áruházláncnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik