Belföld

Megjelentek a kötelező tarifák – egy hónap van a váltásra

Nyilvánosságra hozták a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítással foglalkozó biztosítók a 2004. évre érvényes díjaikat. Az ügyfeleknek egy hónapjuk van arra, hogy, ha akarnak, biztosítót váltsanak.

Csütörtökön a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet hasábjain tették közzé a kötelező biztosítást kínáló társaságok a jövő évi tarifáikat. A társaságok honlapjain, illetve hamarosan a Mabisz honlapján is megtalálhatók lesznek. Az ügyfelek 9 biztosítótársaság és 3 biztosító egyesület ajánlataiból tájékozódhatnak.

A kínálat áttekintésére és a döntés meghozatalára egy hónap áll rendelkezésre. November első felében mindenki megkapja jelenlegi biztosítójától a jövő évi díjbesorolását, már az új bonus-malus adatok figyelembevételével. Ha úgy dönt, hogy továbbra is jelenlegi biztosítóját választja, akkor semmit nem kell tennie.

Ha valaki biztosítót szeretne váltani, úgy jelenlegi szerződését írásban fel kell mondania annak érdekében, hogy bonus-malus besorolását tovább vihesse. A felmondást legkésőbb 2003. december 1-jéig el kell juttatnia eddigi biztosítójához. Ekkor idei szerződése 2003. december 31-én éjfélkor megszűnik.
A jövő évre érvényes szerződését december folyamán célszerű megkötnie az újonnan választott biztosítóval annak érdekében, hogy 2004. január 1-jével elindulhasson a szerződés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik