Belföld

Baja állítja: államtitkárként találkozott Kulcsárral

admin
admin

2003. 10. 30. 16:56

Baja Ferenc közleményt jutatott el a FigyelőNet szerkesztőségéhez. Ebben állítja: csupán államtitkárként tárgyalt az ország második legnagyobb bankjának vezérigazgatójával és az EU-, valamint önkormányzati ügyekért felelős vezetőjével, Kulcsár Attilával, ugyanis ez a feladata.

Baja Ferenc közleményében a Figyelő című hetilap által közölt feltételezéseket utasította vissza. A hetilap azt írta, hogy Kulcsár Attila „naptárjában – a politikusokra utaló bejegyzések közül – legtöbbször a “Baja” vagy “Baja F.” bejegyzés szerepel.”


A hetilap megemlíti, hogy írásban kereste meg a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) társadalmi kapcsolatokért és a kormányzati informatikáért felelős MSZP-s politikai államtitkárát, aki azonban nem válaszolt kérdéseikre.

Kulcsár határidőnaplójában egyébként – áll a hetilap „Randevúk Attilával” című cikkében, januártól júniusig hét előjegyzett találkozó olvasható Baja Ferenc nevével, „ebből négy esetben “lakás” megjelöléssel. A befektetési tanácsadó a Margit híd pesti hídfőjénél, egy a kormányzati negyedhez közeli házban lakott, amely a botrányban kulcsszerepet játszó Britton Kft. székhelye is volt” – áll lapban.

A Figyelő forrásai szerint a Margit hídhoz közeli helyen azokat a személyeket fogadták, akiket “nem lehetett a bankba bevinni”. „Február 25-én például este 9-re írta be a nevet Kulcsár, és hasonlóképpen munkaidő utáni időpont – este 7 – szerepelt március 7-én is, e napon ráadásul a “Baja” bejegyzés annak az ügyfélnek a nevével együtt szerepelt, akit a médiában Kovács László külügyminiszter, MSZP-elnök közeli ismerőseként emlegettek” – írja a Figyelő.

Baja Ferenc közleményében azt állítja: csupán a kormány társadalmi kapcsolatokért, kormányzati informatikáért és EU-kommunikációjáért felelős államtitkáraként tárgyalt az ország második legnagyobb bankjának (K&H) vezérigazgatójával és az EU-, valamint önkormányzati ügyekért felelős vezetőjével, hiszen – mint írja – ez a feladata.

„A bankvezetőkkel cégük egészségpénztári szolgáltatásáról, önkormányzati és Európai Uniós projektek finanszírozásáról és az Európai Uniós kampányban való esetleges közreműködésükről tárgyaltunk” – áll a közleményben.

Baja közleményében büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy semmilyen minőségében sem a bankkal, sem a bank vezérigazgatójával, sem Kulcsár Attilával nem állt, és nem áll üzleti vagy ügyfélkapcsolatban.

A MeH-es politikai államtitkár közleményében a következő hasonlatot hozza Kulcsárral való kapcsolatáról: „hivatalos minőségemben történt tárgyalásaimat ugyanolyan természetesnek tekintem, amilyen természetes például a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének tárgyalása az akkor még minden társadalmi szereplő számára is legitim bankvezetőkkel.”

A közlemény szerint minden más állítás és sejtetés hamis, mind a Figyelő című hetilap, mind Répássy Róbert ezzel kapcsolatos kijelentései. Baja a közlemény végén hozzáteszi, hiba lenne politikai vitát folytatnia arról, aminek tisztázása a rendvédelmi szervek és az igazságszolgáltatás feladata.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.